Structural Engineer HTS/TU WTB | FEM | 3D CAD | regio Utrecht

Introductie

Je maakt/analyseert (concept)ontwerpen met de bijbehorende constructieberekeningen. Hierbij ligt de nadruk op het vertalen van klantwensen en problemen naar realistische en economisch verantwoorde oplossingen.

Organisatie

Het bedrijf bestaat uit een team van professionele engineers, een combinatie van een passie voor grote staalconstructies met ervaring in mechanisch ontwerp en enthousiast om uit te blinken.
Actief in mechanische en structurele engineering, het creëren van op maat gemaakte oplossingen voor het hanteren van zware en moeilijk te hanteren lasten en grove machinebouw.

Markten: Marine&Offshore, Duurzame energie, Heavy lifting en Civiele/werktuigbouwkundige beweegbare constructies.

Diensten:
Design, van Concept tot Design appraisal;
Design Verificatie (FEA, tekening inhoud);
Containerisatie;
Fabricage van Lifting Equipment, Ondersteuningscontructies, Zeevastingen, A-frames en Kranen;
Management waaronder Klant vertegenwoordiging, Project management, Ontwerp management en Document control.

Functie

Als Structural Engineer werk je in teamverband samen met lead engineers aan zware machinebouw projecten voor voornamelijk het hanteren, hijsen en ondersteunen van materiaal en materieel. Je maakt/analyseert (concept)ontwerpen met de bijbehorende constructieberekeningen.
Hierbij ligt de nadruk op het vertalen van klantwensen en problemen naar realistische en economisch verantwoorde oplossingen. Je analyseert aan de hand van classificatie normen aan welke eisen het ontwerp moet voldoen m.b.t. sterkte en stijfheid en toetst het ontwerp aan deze eisen. Je stelt overzichtelijke rapportages op van de berekeningsresultaten voor beoordeling door de betreffende classificatie instantie.

Functie-eisen

Je kunt goed in teamverband werken en hebt een flexibele en creatieve instelling. Daarnaast ben je in staat om efficiënt en accuraat projecten binnen budget en planning af te ronden. 

Je bezit een HBO/WO diploma richting werktuigbouwkunde;
Je hebt 5-10 jaar ervaring in een soortgelijke functie.
Relevante ervaring met FEM analyse tools, bij voorkeur RFEM en/of SCIA;
Ervaring met 2D en 3D CAD tools, bij voorkeur AutoCAD, SolidWorks en/of Solid Edge;

Je bent inventief en creatief in het zoeken naar oplossingen voor constructieve uitdagingen;
Goed inzicht in sterkte/stijfheid vraagstukken;

Zowel in Nederlands als in de Engelse taal kun je goed communiceren, zowel in woord als geschrift.

Aanbod

Bij deze opdrachtgever wordt je voorzien van vele afwisselende technische uitdagingen. Deze uitdagingen liggen in diverse markten en soorten projecten. Als dit bij je past heb je een wereldbaan!

Inlichtingen

Herkent u zichzelf in bovengenoemd profiel en wilt u meer informatie over de functie? Dan kunt u contact opnemen met Ronald Permentier. Hij is bereikbaar op +31 (0)174-769 112 of op 06-1`5094570

Sollicitatie

Herkent u zichzelf in bovengenoemd profiel en wilt u solliciteren? Dan ontvangen wij graag uw cv en motivatie! Deze kunt u sturen naar ronald.permentier@wiseconnect.nl. Of klik op “solliciteren”. Na het invullen van uw gegevens, nemen wij zo snel mogelijk contact met u op.