Technisch Inkoper

Introductie

Zoek je een baan als technisch inkoper?
Wil je graag ook wat breder bijdragen aan het succes van het bedrijf?
Sta je stevig in je schoen en heb je nog een hele carrière voor je?
Heb je een afgeronde HBO opleiding, gevoel voor inkoop en gevoel voor techniek?

Organisatie

Middelgroot familiebedrijf met meer dan 50 jaar ervaring in de ontwikkeling en verkoop van mechanische systemen ten behoeve van de maritieme techniek. Wereldmarktleider in een van hun producten. Recent heeft het bedrijf succesvol haar intrede gedaan in een nieuwe markt met een nieuw product. Men heeft de ambitie om met dit nieuwe product ook een wereld bepalende speler te worden.

Functie

Vanwege een groeiversnelling zijn zij op zoek naar een ambitieuze technische inkoper die zich thuis voelt in een snelgroeiende en innovatieve onderneming. Het betreft een brede inkoopfunctie die zich niet beperkt tot het bestellen van de producten en componenten die noodzakelijk zijn voor het bouwen van onze producten maar ook een functie waarin de functionaris is belast met het bewaken van levertijden en de kwaliteit van de aangekochte producten.

Het is belangrijk dat de functionaris ook kennis neemt van belangrijke bedrijfsdoelstellingen. Zij denken hierbij aan voorraad-, kosten-, nauwkeurigheids-, leverings- en kwaliteitsdoelstellingen waar de inkoper een belangrijke rol in kan spelen. Er zijn nog voldoende kansen om efficiencyverbeteringen te realiseren en dit biedt mooie kansen voor een ambitieuze inkoper.

De inkoper maakt deel uit van de afdeling Finance en Control waarin ook QSHE en Logistiek zijn ondergebracht. Affiniteit met administratie, kwaliteit en logistiek is dan ook een duidelijke pré.

Van de inkoper wordt verwacht dat hij de inkoopfacturen controleert, leveranciers selecteert en beoordeelt. Raamcontracten worden nu nog door het MT onderhandeld en afgesloten maar na bewezen geschiktheid is het de wens van de onderneming dat de inkoper deze rol in toenemende mate overneemt. Verder adviseert de inkoper het MT op het gebied van bijvoorbeeld voorraadnivo’s en omloopsnelheid.

Functie eisen

Voor deze uitdagende functie zijn wij op zoek naar kandidaten met een afgeronde (technische) opleiding op HBO niveau, liefst aangevuld met een vakopleiding zoals NEVI. Natuurlijk heb je affiniteit met techniek.
Idealiter heb je ongeveer 3 jaar werkervaring als technisch inkoper in een productie/engineering omgeving met complexe en technisch hooggekwalificeerde productgroepen.
Kennis van ERP systemen is een pré.
Uitstekende kennis van Engelse taal in woord en geschrift.
Je bent in staat om op professionele wijze met leveranciers te communiceren en te onderhandelen over prijzen, prestatienormen en tijdige levering van onderdelen en is assertief en resultaatgericht en standvastig.
Je hebt lef en je pakt je kansen.

Aanbod

Een uitdagende baan in een professioneel, internationaal en ambitieus bedrijf. Een marktconform salaris met uitstekende secundaire voorzieningen zoals pensioenregeling en bonusregeling welke afhankelijk is van het bedrijfsresultaat en jouw prestaties. De onderneming biedt uitstekende groeikansen voor de kandidaat met ambitie en initiatief.

Inlichtingen

Herkent u zichzelf in bovengenoemd profiel en wilt u meer informatie over de functie? Dan kunt u contact opnemen met Ronald Permentier. Hij is bereikbaar op 0174-769 112

Sollicitatie

Herkent u zichzelf in bovengenoemd profiel en wilt u solliciteren? Dan ontvangen wij graag uw cv en motivatie! Deze kunt u sturen naar ronald.permentier@wiseconnect.nl.